MVO: samenwerking Zorgboerderij de Witte Schuur en Kaleidon

Geplaatst op: 10 december 2019

Het einde van dit jaar nadert en ons wekelijkse vrijwilligerswerk bij de Witte Schuur in Culemborg zit er ook bijna op. Of toch niet?

Op de Zorgboerderij kunnen deelnemers met een beperking terecht voor dagbesteding en worden begeleid door een vast team van ervaren en professionele medewerkers en vrijwilligers.

Sinds begin 2019 helpen elke week twee Kaleidon collega’s een middag bij de Zorgboerderij De Witte Schuur in Culemborg. Wij hebben geholpen met de voorbereidingen treffen en het mee bakken in de bakkerij, spelletjes spelen of knutselen met de deelnemers, in de moestuin helpen, dieren voeren, andere klusjes en vooral veel vermaak.

De vrijwilligersuren komen neer op 6 uur per dag (2 personen x 3 uur) en jaarlijks op 240 uur (6 uur x 40 weken). Hier zijn wij trots op! De Kaleidon collega’s zijn het hele jaar door al enthousiast en de samenwerking met Zorgboerderij de Witte Schuur bevalt zó goed, dat er is besloten om de samenwerking voort te zetten in 2020 in het kader van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Binnen Kaleidon is dit nieuws met vreugde ontvangen en ook de Witte Schuur is er erg blij mee. Dit betekent dat er ook in 2020 wekelijks twee collega’s een middag zullen helpen bij de Zorgboerderij.

Op naar 2020!

Overig nieuws