Meehelpen op de zorgboerderij “De Witte Schuur”

Geplaatst op: 25 maart 2019

Ook dit jaar is Kaleidon maatschappelijke betrokken en heeft onze MVO commissie een goede invulling gevonden voor 2019. Elke week gaan twee collega’s een middag helpen bij de Zorgboerderij “De Witte Schuur” in Culemborg.

Zorgboerderij de Witte Schuur is een agrarisch familiebedrijf dat een veilige en vertrouwde omgeving biedt aan cliënten met een beperking. Op de boerderij worden Swifter-schapen gefokt, maar ook wordt er huisvesting geboden aan kleinvee zoals, kippen, kwartels, konijnen, duiven, geiten, varkens en Australische Kelpie’s. Daarnaast is er een moestuin, hoogstamboomgaard, bakkerij, atelier, theeschenkerij, houtwerkplaats en een Boerderijwinkel.

Samen met een vast team van professionele begeleiders wordt er op deze plek een dagbesteding geboden aan deelnemers met een beperking. Er wordt hierbij gewerkt in kleine groepen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor de cliënt en er ‘zorg op maat’ geleverd kan worden. Door deze ‘zorg op maat’ kan iedere deelnemer persoonlijk een waardevolle bijdrage leveren aan de werkzaamheden op de boerderij.

Onze Kaleidon collega’s zijn erg enthousiast en men kan niet wachten totdat het zijn/haar beurt is om mee te helpen bij De Witte Schuur. Afgelopen maand zijn we van start gegaan en iedereen die geweest is, is erg enthousiast. “Het is leuk, we worden hartelijk ontvangen en je wordt er blij van!”

Ans heeft in de bakkerij haverkoekjes gebakken en kreeg daarna een rondleiding bij de dieren. Jan heeft op de belevingsgroep een blinde vrouw geholpen om potjes jam in te pakken. Laura heeft boerenkool geplukt en Rob heeft 40 lammeren melk gegeven. Cynthia heeft gestempeld en kon veel aandacht geven aan een zeer nieuwsgierige deelnemer die nu zelfs weet welke kleur Cynthia haar stofzuiger heeft. 🙂

 

 

 

Overig nieuws