Cyberaanval

Geplaatst op: 08 juli 2021

Afgelopen vrijdag 2 juli zijn ook wij helaas slachtoffer geworden van een grote cyberaanval op de Amerikaanse softwareleverancier Kaseya. Onze ICT-beheerder VelzArt werkt met VSA software om onze systemen op afstand te kunnen beheren. Door alert optreden waren we er snel bij en hebben we onze servers snel kunnen uitschakelen.

Onze ICT-beheerder VelzArt heeft ons verzekerd dat er geen datalek heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat uw gegevens altijd veilig bij ons zijn geweest en vanzelfsprekend nog steeds zijn.

De medewerkers van VelzArt hebben vanaf vrijdagnacht tot en met woensdag dag en nacht doorgewerkt om ervoor te zorgen dat wij, en hun andere klanten, zo snel mogelijk op een veilige manier weer konden werken. Zaterdag 3 juli zijn de servers door VelzArt opgehaald en heeft men deze in het weekeinde volledig kunnen schonen.

Aangezien wij meerdere keren per dag back-ups maken heeft VelzArt de laatste schone kopie terug kunnen plaatsen en valt de schade in relatieve zin mee.

Op maandagavond 5 juli heeft VelzArt de servers teruggeplaatst en weer geactiveerd. Vervolgens zijn de VPN verbinding en koppelingen hersteld en zijn alle overige devices gecontroleerd en schoon bevonden en zijn we vanaf dinsdag laat in de middag weer operationeel.

Inmiddels weten we wel dat wij al het mailverkeer van vrijdag 2 juli, zaterdag 3 juli en zondag 4 juli kwijt zijn. Mocht u ons in een van deze dagen gemaild hebben dan verzoeken wij u deze e-mail opnieuw aan uw contactpersoon van onze organisatie te sturen.

Wij danken al onze relaties voor het getoonde begrip en medewerking in deze bizarre situatie.

Overig nieuws