Een berichtje van onze MVO-commissie

Geplaatst op: 06 november 2023

Binnen de organisatie proberen we onze collega’s niet alleen tijdens het uitvoeren van onze dienstverlening, maar ook op persoonlijk vlak de kans te bieden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een activiteit in de omgeving van Culemborg en zo kwamen we terecht bij Zorglandgoed Bloemfonteijn. In het verleden heeft CSG Bureau voor Facilitaire Dienstverlening een MVO Doe Dag bij hen op locatie georganiseerd, waardoor het landgoed voor een deel van de collega’s niet helemaal onbekend was.

Na een fijn contact met Else Kwetters heeft zij ons (CynthiaRyan en Melanie) een rondleiding gegeven op het landgoed en met passie verteld hoe dit alles is ontstaan en welke plannen er nog liggen voor de toekomst. Hier waren we erg van onder de indruk. Het is onwijs bijzonder hoe iedereen zich op locatie inzet om de bewoners een fijn thuis te bieden en dit doet met passie en volledige overgave. Aansluitend aan de rondleiding hebben we gezamenlijk een ochtend en middag gepland, waarop de collega’s ook hun steentje mochten bijdragen.

Zo gezegd, zo gedaan. Op beide dagen werden we ontvangen met koffie, thee, iets lekkers en een presentatie over de Bloemfonteijn, waarna we werden verdeeld over de verschillende groepen voor de activiteit(en). De wens was om met extra handjes te helpen op de boerderij of een lange wandeling te maken met de bewoners, zodat iedereen lekker tegelijk met z’n allen naar buiten kon. Kleine moeite voor ons, groot gebaar voor de bewoners en begeleiders. Helaas regende het op een van de dagen keihard, waardoor we moesten terugvallen op plan B. Else had hiervoor verschillende activiteiten voor binnen bedacht, waarbij gekozen kon worden uit een beautymiddag, spelletjes doen of koekjes bakken. Ook helemaal leuk!

Aan het eind van de dag zijn we weer bij elkaar gekomen om de dag af te sluiten en onze ervaringen met elkaar te delen. We kijken terug op twee bijzondere dagen die een diepe indruk op ons hebben achtergelaten. Een ervaring die je, zo zeggen de collega’s, bewust(er) maakt en weer met beide benen op de grond zet.

We danken Zorglandgoed Bloemfonteijn voor de goede organisatie en moeite die is genomen om ons te ontvangen!

Overig nieuws